Monday, July 2, 2007

Verstaan

Ik kwam hem tegen op het pad naar de tuin, de oude poes van de buren. Schor miauwend om aandacht vragend liep hij voor mij uit met zijn staart kringelend omhoog. Andermans kat aaien vind ik een beetje riskant, want ik ben wel eens plotseling even aangehaald met scherpe nagels. Maar deze ouwe kat was een beetje mijn vriend, ik kon hem gewoon begrijpen en verstaan als hij aandacht vroeg. Dit keer liep hij vol trots steeds omkijkend voor mij uit, om even later plotseling te stoppen bij een dood muisje. Deze heb ik voor jouw gevangen probeerde hij mij miauwend en snorrend te vertellen. Ik bedankte hem en aaide hem over zijn kromme ouwe katterug, de muis kreeg een staatsbegravenis in de achtertuin. Het is kwestie van verstaan zonder slaan, want het is een kat en muis spelletje.

No comments: