Tuesday, July 3, 2007

Mazzeltje

Laats vond ik op straat een boekje, je kent ze wel zo'n soort zakagenda. Het had een heel mooie licht groene kaft met een beetje glinstering er in. Wat moet ik er mee dacht ik, eerst maar even kijken of het adres van de verliezende persoon er staat. Wel veel letters en cijfers soms in een gekke combinatie en ook wat schetsjes van voor mij onbekende voorwerpen. Maar nergens een telefoonnummer of adres te bekennen.Dat is natuurlijk jammer, want ik had dit apparte boekje graag terug gegeven aan de eigennaar. Thuis gekomen legde ik het boekje naast de huistelefoon, zo'n gewone, ouderwetse, waar het gesprek nog door een draadje gaat. Net toen ik een kop koffie wilde gaan zetten begon de telefoon te rinkelen. Ik pakte hem op en hoor een vriendelijke vrouwenstem zeggen"heb jij vandaag mijn boekje op straat gevonden, klop dat?" Ik was zo stomverbaasd, dat ik nauwelijks een beetje stotterend, uh uh ja, uit kon brengen. Onderwijl keek ik door het keukenraam de straat in om te zien of daar misschien iemand stiekem met zijn mobieltje stond te bellen, maar dat was zover ik het kon zien, niet het geval. De vriendelijke stem ging verder,"ik hoop dat je mooi vond het is namelijk een 'Mooie Wensenboekje' dat alleen bij lieve en goede mensen werkt, als je slechte dingen wenst werkt het niet". Ik wilde nog vragen, hoe het allemaal in zijn werk ging, dat wensen. Maar ze vertelde mij dat het boekje pas werkte als het nodig was, eerder niet. Met een zachte pieptoon werd de lijn verbroken, daar zat ik, trillend van spanning met het boekje in mijn hand. De andere dag nam ik het boekje mee naar het treinstation, naar de speciale plek waar altijd veel zwervers komen. Toen ik het daar in een hoekje achter liet, wenste ik dat de nieuwe vinder of vindster net zo gelukkig zou worden als ik.

No comments: