Tuesday, December 17, 2013

De daad, het woord

"Ik voeg het woord bij de daad", zei de bakker die achter de toonbank van zijn winkel stond. Op de toonbank stonden tientallen half geopende papierenzakken. 'Pakt u maar hoor mevrouw hij is helemaal gratis, speciaal voor de kerstdagen." "Wat bedoel je nou, met dat woord bij de daad voegen?"vroeg ik aan de bakker. "Nou meneer luister, ik heb altijd nog wat ruimte in de oven over en in die ruimte bak ik lekkere daadkoeken." "Daadkoeken? nooit van gehoord,"lachte ik. De bakker ratelde verder, "meneer ik doe er ook nog een leuk kerstgedichtje van mijn jongste dochter bij, zo voeg ik het woord bij de daad en een beetje klantenbinding, dat zit er natuurlijk ook bij." "Wat zal het zijn meneer?" "3 boerenbruin en 1 spelt, heb je nog zo'n lekkere kerstkrans? doe er maar 2, die ene geef ik aan de straatkrantverkoper, die heeft het woord en dan doe ik daar mijn daad bij.      

No comments: