Sunday, May 19, 2013

Paraplusol"Dat heb ik nou weer, net als je denkt dat het zomers wordt komt er zo'n donderse onweersbui opzetten," mopperde de marktkoopman tegen mij. Hij had een handeltje in bikini's en badpakken op de kop weten te tikken. "Ja meneer rechtstreeks uit Bangladesh, de nieuwste en de allerlaatste Franse badmode." "Voor weinig geld, lekker veel sexy om je lijf!”riep hij met ze’n stevige standwerkers stem. “Ja dames topkwaliteit als weggevertje in deze dure tijden!" De eerste druppels vielen op het tentdoek van zijn kraam gevolgd door een felle bliksem met harde knal. Ik was onder zijn kraam gaan staan om niet zeiknat te worden. "Je kunt beter paraplu's gaan verkopen!"riep ik hard boven het donderend geraas uit. "Die heb ik wel bij mij, alleen zijn het eigenlijk kleine parasols," was zijn antwoord. Uit zijn bestelwagen sleurde hij een grote doos, met zijn andere handel, made in China. "Tegen de zon en voor de regen!" riep hij lachend, want de show must go on. Al snel stonden er een flink aantal aspirant kopers te graaien naar de 'paraplusol's, zo als hij ze noemde. "Zal ik er een leuke bikini of een hip badpakje bij doen, die zijn ook in de aanbieding omdat het vast en zeker een warme hete zomer gaat worden mevrouwtje." Zijn vrolijke stem zorgde er voor dat veel marktbezoekers van het vrouwelijke geslacht giechelend lacherig bij zijn bijzondere handel bleven staan.
"Wat heb je nou weer in je handen laten drukken?"vroeg mijn vrouw met haast zo’n zelfde soort giechel, toen ik in de namiddag thuis kwam. " kijk nou een bikini, je denkt toch niet dat ik zo'n mini dingentje aantrek daar ben ik toch veel te oud voor joh,"ze bloosde wel toen ze het mini stukje stof voor zich hield en waarschijnlijk dacht ze weer aan haar jonge jaren "Ik kreeg er een paraplusol bij cadeau," sputterde ik enigszins verongelijkt tegen. Ze had nog nooit van zoiets gehoord,"een paraplusol? goed, als jij het zegt dan zal het wel zo zijn, maar volgens mij is het een gewone parasol". Ik vertelde haar dat ik de bikini altijd mocht ruilen als hij niet paste. De andere week liep ik met een bikini in een plastic tasje te zoeken op de markt naar de verkoper van de bikini's, hij was er niet en ook niet de andere weken daarna. Het werd gelukkig wel een warme zomer, en in de achtertuin kreeg de bikini een zeer goed gevulde inhoud, wel goed afgeschermd met een windscherm tegen stiekeme gluurders. En ik? ik las tevreden mijn krantje in de schaduw van de paraplusol en dacht met een beetje heimwee aan onze amoureuze strandvakanties in de jaren van weleer.

No comments: