Wednesday, May 29, 2013

Niet zijn broer"Je leuke scherpe kantjes zijn er echt wel af, je bent nu gewoon bot geworden,"zei de vrouw pinnig tegen de man. Ze gingen samen naast elkaar en tegenover mij in de metro zitten. Kennelijk hadden zij voor het instappen al een stevige woordenwisseling gehad, want de man, een stevige kerel in een strak T-shirt met veel tatoeages op zijn armen, keek mij zwijgend aan. Hij haalde zijn schouders op, pakte zijn mobieltje uit zijn zak en begon quasi te sms'en."Laat me is effe mee kijken, want volgens mij zit je weer te contacten met die nieuwe scharrel van je", lachte ze schamper. "Mens sodemieter toch op, het is m'en eigenste dochter, hier kijk zelf maar." Een snelle blik op het schermpje ontzenuwde de beschuldiging van zijn geveinsde ontrouw. "Nee meneer hij is echt geen lieverdje hoor",ze keek mijn kant op, "hij doet nu net of dat die de heilige onschuld zelve is, maar laat hem maar schuiven de gladjanus, het is een echte stiekeme doerak," ze lachte zurig. Ik ga mezelf altijd een beetje ongemakkelijk voelen als ik in het openbaar betrokken word bij een man vrouw ruzie. "Mag ik eens wat vragen, zei ik ge├»nteresseerd, zijn jullie getrouwd of hebben jullie wat met elkaar?" Ik was er nu toch bij betrokken en dacht misschien het gesprek een andere richting te kunnen geven. Maar tevergeefs, dat getrouwd zijn had er helemaal niets mee te maken, was hun duo antwoord. “Ik met men broer getrouwd! riep zij,  ben jij wel goed bij je hoofd?” O, dat waren ze van elkaar. “Kijk meneer omdat hij altijd naar de vrouwtjes kijkt, terwijl hij netjes getrouwd is, ben ik hem eens in de gaten gaan houden.”  "En?vroeg ik nieuwsgierig, piest die ver buiten de pot?" "Nou meneer nog geen druppeltje hoor, ik zou sterven als het waar was, maar ik zeg ik ben er niet bij als hij piest, ik moet er niet aan denken." De man gaf mij een vette knipoog en liet in een onopgemerkt ogenblik het schermpje van zijn mobieltje zien, "dat is ze", fluisterde hij, een echt lekker wijfie, zie je, ze is niet mij broer". Ja dat had ik ook wel gezien, maar zijn dochter? kom op zeg.
“Hoe oud ben je eigenlijk?”vroeg ik.

 

No comments: