Sunday, November 13, 2011

Scheiding

"Het hakt er wel in zo'n scheiding, maar ja ik heb de beslissing genomen en het was nu het zo ver, ik ben er gewoon voor gegaan." Ze was naast mij komen zitten, een pittig jongvrouwmens, aan de tapkast van mijn stamkroeg. "Hoezo, er in hakken?"vroeg ik haar quasi nieuwsgierig. Want scheiden is tegenwoordig toch pace of cake, appeltje eitje, snel en zo simpel, een aardappel kan het. Andere leukerd gezien niet tellen tot tien maar gaan met die..., "nou ja niet ordinair worden," dacht ik mezelf corrigerend. Vrouwen , vooral aparte vrouwen, krijgen van mij al snel het voordeel van de twijfel, dus ik twijfelde in haar voordeel. "Wat wil je drinken?" is toch niet te opdringerig, of wel? Een tappie en nog eentje om het aan te leren en de keel te smeren, het is een favoriete barspreuk van mij. Een goed diepgaand gesprek begin je het beste met een goed glas bier, althans. Oké goed gesprek? Ze lachte ondeugend verlegen terwijl ze haast sensueel in de krimpende schuimkraag van haar pilsje hapte. "Nee joh gekke gozer, ik ga niet scheiden, ik heb geeneens een vriend, snap je? ik ben meer voor het zelfde als ik zelf ben, begrijp je?" Ze duwde mijn hand van haar schouder af en wees naar haar jongensachtige haar. "Kijk, zie je dat hier, die scheiding, heb ik vandaag laten knippen bij de Kniptiek. Mooi hé?"

No comments: