Tuesday, November 29, 2011

Gas terug

Hij zat zwijgend voor zich uit te staren, niet dat hij kon praten, dat zou mij gek hebben geleken. Niels Holgersson zou dit zeker ontkennen. Maar toch dierlijke entiteiten die geluid kunnen produceren zouden dat in deze situatie ook moeten doen, volgens mij althans. Het staren leek op een bevroren, een stil moment van protest. "Denk maar niet dat ze gek zijn hoor ook al zijn ze gans, het zijn zeker geen domme ganzen." Boven het vliegtuig-lawaai uit had ik hem niet horen aan komen, een jonge knul in een elektrische rolstoel. Rolstoelers zijn, vooral jonge, haast altijd scherpzinnig en bijdehand, zeker niet zielig in ieder geval. "Ik denk dat hij naar het 8 uur Journaal heeft gekeken, dattie daarom zo stil is, wat een klerelijer toch is die staatssecretaris Atsma. Ganzen vergassen wil die de halve zool!" De stille gans was inmiddels weer tot leven gekomen en vloog luid gakkend weg. "Je bent aardig kwaad hè?" was de eerste vraag die in mij op kwam. "Kijk meneer, er is hier sprake van menselijk arrogant gedrag. Ganzen vliegen al zolang er ganzen zijn, misschien wel honderdduizenden jaren. Mensen vliegen niet, ze kunnen het niet, dat moeten ze kunstmatig net als ik met lopen doen, prima uitgedacht, maar laat de echte vliegers die er verstand van hebben dan met rust, vergassen verschrikkelijk!" Hij maakte een wegwerpgebaar. Bijna geruisloos tufte hij verder. Nog even bleef ik in gedachten verzonken staan.Vergassen? Ik vroeg me af, waar en wanneer had ik dat nog meer gehoord? nee kom op zeg, daar ga ik niet aan denken. Zo'n vliegende V formatie van ganzen, toch wel heel mooi hè!

No comments: