Monday, December 10, 2012

Ferme jongens

Voetbaltrainer verteld aan  de  sportverslaggever waarom zijn club zo slecht presteerde. "Ja moet je luisteren, het veld was in abominabele toestand, waardoor de bal niet deed wat hij moest doen, hij rolde niet." Zijn tirade vervolgend, " Alpenland met bergen en dalen dat was het, ook gezien het slechte weer, en dat moet jij het zeker kunnen begrijpen, nee, het waren echt geen optimale veldomstandigheden om een topprestatie neer te kunnen zetten. Verslaggever,"het lag dus aan het veld en niet aan de inzet van je spelers? ik vond ze namelijke nogal lauw, te afwachtend, te weinig spirit hebben, als ik het zo even mag zeggen."  Trainer, "weet je, jij mag alles zeggen, het is jouw constatering, maar ik word altijd een beetje onpasselijk van jouw manier van registreren, ik heb het nu wel gehad met die domme vragen van je, dus jongen, ga eens een goed boek lezen, Kuifje of zo, dan kan je plaatjes kijken, ja."  Verslaggever, " ik vraag je alleen maar wat, en wat blijk nu, niet alleen je spelers zijn verliezers je bent er zelf ook een, een slechte verliezer. Trainer, "vind je het goed dat ik met jouw gewoon ga stoppen? ik heb al genoeg dat domme gezeik van je aangehoord, Oké? goeie avond!"

Wat is er uit dit verhaal op te maken?
Is het, dat deze negatieve teamprestaties niet direct aan het team zouden kunnen liggen? met andere woorden, dat het juist die verschrikkelijke omstandigheden waren waarin ze moesten presteren. Het zou kunnen. Maar bij mij komt dan al snel die andere vraag op zetten. Waarom is het ontbreken van optimale omstandigheden om tot een goed resultaat te komen, altijd het excuus voor dit op de lauweren rustend miljonairsgedrag? en dan nog zo een, wat zijn eigenlijk die altijd zo gewenste optimale veldomstandigheden?
Laten we beginnen met het zachtblauwe kunstgras,dus geen natuurlijk hardgroengras, dat is helemaal uit. Nee, kunstgras! want dat is altijd strak, vlak en perfect van hoogte. Daarnaast is een overdekt stadion geen echte luxe meer in deze tijd, want geen regen, sneeuw en wind, dat is veel beter voor het spelbeeld. Als er dan toch een nieuw stadion gebouwd moet worden(met subsidie), doe er dan ook gelijk een airco-installatie bij, dan is het winter en zomer prima van temperatuur op het veld. Ferme jongens, stoere knapen?         

No comments: