Friday, September 28, 2012

Stevig knallen

Hier volgt de verkeersinformatie: Op de A2 tussen knooppunt Leenderheide en Valkenswaard is op de westelijke rijbaan een aanhanger met koeien gekanteld, enkele runderen lopen op de snelweg, in verband daarmee zijn alle rijstroken tijdelijke afgesloten, de stremming kan een uur vertraging opleveren. Komt u een rund tegen, haal niet in en probeer het met lichtseinen te waarschuwen, dat laatste is natuurlijk een geintje. Ik ben op weg naar een klant en de koeien waren, naar ik later over de radio hoorde, op weg naar het slachthuis.Motor uit, dat is beter voor het milieu en even sms'en dat ik vast sta. Daar loopt een koe langs mijn auto, ze schijt van angst grote flodders stront op de weg. Ik zie in mijn achteruitkijkspiegel een politie figuur met een geweer, een knal, het beest doet nog een paar ongecontroleerde stappen en valt daarna met een klap tegen de vangrail. Even later komt over de vluchtstrook een vrachtwagen, met zo'n slachtafval knijper, aan rijden. Begeleid door blauwe zwaailichten wordt het arme dier opladen. De rode kruizen veranderen in groen, ik kan weer rijden op weg naar mijn afspraak. Later op de dag lees ik in de krant dat de gekantelde aanhanger achter een personenauto hing. De koe en de stier waren op weg naar het slachthuis zo te keer gegaan, dat de aanhanger kantelde. Een vluchtpoging volgde naar hun (tijdelijke)vrijheid.
Ik dacht, op weg naar de dood nog even stevig knallen.
Dat zouden meer mensen moeten doen!          

No comments: