Tuesday, March 16, 2010

Programmering

Het ritme van de natuur maakt dat het voorjaar wordt. Zonder die programmering, die nog steeds een wonder lijkt, zou er geen blad aan de bomen komen, geen bol knol of zaad maar even leven vertonen. Hoe het in zijn werk gaat? er zijn wijze mensen die het enigszins stukje bij beetje hebben ontrafelt, maar het is en blijft een wonder zoals het gaat.En wij: hak die bomen maar om, zaag ze maar weg die lastige struiken, ik hou niet van ontluiken het is mij te soft. En die bossen, nou die hebben alleen waarde als ze dood zijn en hun houten skeletten zijn verwerkt in huizen tuinbanken meubels en alles wat maar van hout te maken is. Ik geef toe, de trouwheid van de natuur is blind en weet van geen roof gedrag en misbruik. Laat het even stil worden in mij, laat alleen het geluid van het groene leven tegen mij fluisteren als nooit gecomponeerde muziek. Bedenk, niet de mens is de maker nog een bedenker van die kracht. Het ritme van de natuur maakt dat het voorjaar wordt, zolang de aarde bestaat gaat dat met de regelmaat van de grootste klok in het firmament, bij mij bekend als..... de zon.

No comments: