Monday, January 26, 2009

Schreeuwmobiel

In de trein hoorde ik, dat je niet van plan was te komen omdat je weer moet overwerken, sorry, een andere keer dan maar Piet, doei! In de trein hoorde ik, dat je vertelde aan je vrouw dat het zo druk was op de zaak zodat je vanavond moet overwerken, ze geloofde je, de goed sul. En dan, hé schatje kunnen wij vanavond niet even lekker ondeugende dingen gaan doen met elkaar, ja? Oké ik zie je zo. In de trein vertelde je je baas dat je echt niet kunt over werken vanavond omdat je vrouw ziek is geworden, en er moet toch iemand voor de kids zorgen, dus ben ik de pineut, begrijp je Hans? Privé gesprekken openbaar gelul, gekul tussen de rails, het is voor iedereen gewoon mee genieten of te verafschuwen. Ik noem het de terreur van de eeuwige schreeuwmobiel, zoiets van een ongewild bijbehorend gedrag. Ik wil gewoon helemaal niets weten van mijn mede reizigers en al helemaal niet dat ze de zaak openlijk en publiekelijk aan het bedonderen zijn. We doen wat we doen, maar liefst met een beetje fatsoen.

No comments: