Tuesday, February 8, 2022

Grootheidswaanzin

 "Grootheidswaanzin kan je ook een soort aparte waanzin noemen" zei de oude dame. Met haar AOW'tje heeft ze een vorstelijk bestaan, ja ze woont nog steeds zelfstandig in haar eigen (huur)flatje, zelf haar eigen potje kookt stofzuigt en de boel schoon op orde houdt. De lift? kom zeg, nee die heeft ze niet nodig  haar knieën en heupen kunnen het traplopen nog prima aan. Nee, dan die overbuurvrouw, dat mens zit de hele dag op haar gat tv te kijken en laat haar boodschappen bezorgen. Als ze naar buiten gaat zit ze in zo'n scootmobiel en als je niet uitkijkt rijdt ze gewoon tegen je schenen. Ja die heeft het echt hoog in haar bol zitten, want ze heeft ook nog zo'n dure zwarte hond die altijd en overal met haar mee gaat. Laats nog kwam ik haar met die zwarte hond tegen in het winkelcentrum, denk je dat ze gedag tegen me zei? aan me hoela, nee natuurlijk niet, ze zag me niet eens staan. Weet je wat ik ook zo raar vind, die zonnebril van der die heeft ze altijd op en ze heeft altijd zo'n rood-witte stok bij der, waar dat ding nou voor nodig is, begrijp jij het? nou ik niet. Weet je wat ik denk, ik denk dat ze lijdt aan grootheidswaanzin, dat zal het zijn.     

No comments: