Sunday, March 8, 2015

Zo simpel

Over het niet betrokken willen zijn bij de leefomgeving en de wereld van alle dag om ons heen. Deze vragen stelde een aantal mensen aan de wijze man. Hij was in zijn antwoord eerlijk, stellig en resoluut.

Jullie doen net of jullie het niet weten.Het niet weten van de oorzaak van onvrede. Want dat weten doet jullie medeverantwoordelijkheid geweld aan. Jullie doen net of  jullie het niet zien, want het zien maakt jullie medeplichtig aan een gefungeerde blindheid. Jullie doen net of  jullie het nare verhaal niet gehoord hebben, terwijl het overal te verstaan was. Weten jullie dat selectief doof  en blind zijn, het verzonnen geheugenverlies hebben, de meest voorkomende ziekte van deze tijd is? Wij zijn niet de oppas van die bejaarde buurman, laat staan van zijn demente vrouw. Laat zijn familie maar eens wat voor hem doen. En die vervelende schreeuwende kinderen op het schoolplein, daar hebben wij ook onze buik vol van.. Iedereen is gek behalve jullie. De samenleving is samen geklonterd  tot een grote kluwen van meningen en vragen.
De oplossing laat niet zichzelf ontstaan en zeker niet door af te wachten. Vandaag is het de dag om gewoon eens naar iemand te lachen, een simpele vraag om hulp te verstaan en op te lossen. Gewoon een beetje liefde geven., zo simpel kan het zijn. 

No comments: