Saturday, June 8, 2013

Op je schoonmoeder

"Domocratie meneer meer is het niet, of dacht u dat die gasten in den Haag slim zijn, ik dacht het niet." Het was een volledig gevuld vrouwmens dat naast mij aan de tap was komen zitten. " Hé Harrie! een pilsie voor mij neem zelf ook wat en geef die meneer ook een opdrogertje met schuim." Ik had wel begrijpend geknikt, maar nog geen woord gezegd, toch was mijn vriendschap vanzelfsprekend voor haar. "Neem nou die stomme trein van die Italianen die niet kan rijden om dat die kapot geleverd is, wie koopt nou zo'n ding?" Kijk nou eens naar m'en schoonmoeder, dat mensie is stokoud maar ze heeft pas nog een nieuwe tweedehands  auto gekocht, een nieuwe mot ze niet, zeg ze altijd, daar zitten nog kinderziektes in, begrijp u?" Zo oud, maar eigenwijs bij de hand dat ze is. Haar moeten ze in den Haag zetten dan zal ze die Italianen wel een poeppie laten ruiken, die spaghetti vreters." Ik knikte als of ik haar begreep en bestelde een rondje voor aan de tap. "Proost wijfie op je schoonmoeder!"riep ik.   

No comments: