Sunday, June 2, 2013

Intelligentie

Wat is intelligentie meer dan het luisteren naar wat er onder de mensen leeft aan verlangen. De premier is het synoniem voor eerste te zijn in het doen wat het volk van je mag verwachten. Politiek bedrijven maak het probleem van gebrek aan  intelligentie er niet gemakkelijker op.
Dan is er oproerpolitie nodig om dat gebrek te verdoezelen. Het gesprek op het niveau van gelijkwaardigheid geeft nieuwe mogelijkheden zonder dat er geweld gebruikt is. Nogmaals, premier denk na over je denken over anderen die het zelfde zijn en willen, een leefbare samenleving met respect en begrip zonder de macht van overmacht.

Er was eens een man die langs de afgrond liep, maar omdat hij aan een oog blind was had hij niet het besef van het gevaar wat hij liep.
Iedereen die hem zag lopen riep dat hij uit moest kijken om niet in de afgrond te vallen, maar omdat hij  ook nog eens doof aan een oor was hoorde hij de waarschuwingen niet. Toen het donker werd sloeg hij zijn kamp op vlak naast de rand van het ravijn en ging rustig op een oor liggen slapen. Midden in de nacht werd hij wakker van een harde gil, hij kroop zijn tent uit en zag tot zijn schrik dat zijn tweede ik in het ravijn was gevallen. "Gelukkig ben ik niet zo stom om in het donker te gaan wandelen, je ziet wat er van komt als je eigenwijs bent,"sprak hij tot zichzelf.     

No comments: