Wednesday, November 21, 2012

Bomen in het nieuws

 Het Boomjournaal van 3 november,

Goeden avond kijkers welkom bij Tv- Beuk 2 
Ik ben Elsedoor van Kastanje

Dorrestein: in de gemeente Dorrestein hebben alle platanen in één nacht al hun bladeren laten vallen, de oorzaak van deze massale valpartij moet gezocht worden in een schrikreactie na het afgaan van een vals luchtalarm.

Staking: in den Haag zijn alle openbare hagen in wilde staking gegaan. Op diverse plaatsen hebben zij doorgangen geblokkeerd en ook de toegang naar het Binnenhof  is overwoekerd. De reden voor deze spontane wilde staking zijn de snoeiharde kortingen van de gemeente den Haag op het snoeiprogramma voor de minder draagkrachtige hagen. Zolang er geen oplossing is gevonden voor dit conflict vergaderen de ministers in de leegstaande ambtswoning van de minister-president.

Zelfverbranding: in de late namiddag van dinsdag 3 november heeft op het Rokin in Amsterdam een kerstboom zichzelf aangestoken. Door de plotselinge en dichte rookontwikkeling is de brandweer de weg kwijt geraakt waardoor de kerstboom geheel is uitgebrand. Omstanders wisten te vertellen dat de kerstboom een Russische vluchtboom was die een pleinvergunning was geweigerd.

Overval: in de haven van Rotterdam is een houtopslagplaats en distributiecentrum van boomstammen overvallen door een actie groep van inlandse eiken. De groep, met de naam Wodan, heeft al het geroofde tropisch hardhout bevrijd en weer terug gestuurd naar het land van herkomst. Na uren lange onderhandelingen met de houtimporteur heeft de groep Wodan beloofd dat als hij meewerkt met het  invoeren van het FSC keurmerk, hij gratis een doodskist krijgt van echt inlands eikenhout

Uitmelkerij: in een weiland grenzend aan de Brabantse Biesbosch hebben drie knotwilgen een koe te grazen genomen. Ze hadden de niets vermoedende koe met een baal lokhooi naar de stal gelokt en hebben haar  daar met hun wilgentenen helemaal leeg gemolken. Van de drie vermoedelijke uitmelkers ontbreekt elk spoor omdat ze dat niet hebben achter gelaten.

Tot zover het late Boomjournaal van 3 november 
          

 

No comments: