Friday, January 27, 2012

Koffie met cognac

"Alleen een koffie met cognac, meer niet en doet u vooral geen moeite om beleefd te zijn." Dat is het nou, je besteld een simpel armdrankje 35 plus, en het antwoord is."Heeft meneer verder nog iets nodig? iets er bij soms? we hebben heerlijke appelbollen met rum en rozijnen, waarom probeert u niet eens onze stoere overheerlijke vossenbessenvlaai?
u moet het zelf weten hoor, alleen koffie met cognac het lijkt mij zo saai, u moet u zelf ook wel eens durven verwennen hoor". "Ja, zo kan die wel weer jonge dame, ik wil alleen wat ik besteld heb,en als ik mezelf wil verwennen bent u de laatste aan wie ik dat vertel," brulde ik woest.
Een paar tafeltjes verder zat een ouder echtpaar, hij zat rustig de plaatselijke uitgaanskrant door te pluizen en zij deed wat onhandige pogingen om haar bleke lippen op te vrolijken met een lipstick.
Ze hadden duidelijk nog niets besteld vandaar die serene rust bij het paar. Maar daar was ze, de serveerster. "Wat zal het zijn mevrouw meneer?" "Doet u mij maar een koffie met een cognacje en mijn vrouw wil een kop thee met een flinke scheut rum er in, en luister we willen geen andere frutsels en fratsen zoals u bij die meneer probeerde aan te smeren."Ze keken allebei naar mijn tafeltje, ik knipoogde over mij krant heen. "Waar zullen we straks naar toe gaan?" vroeg de vrouw droogjes. "Eerst naar de warme bakker want ik heb trek in een gewoon stuk brood," was zijn antwoord.

No comments: