Thursday, May 27, 2010

Stof tot denken

Zo rond een uur of 9 kwam op straat de waarheid de leugen tegen. Hij vroeg hem of hij kon worden gestoord omdat hij nog nooit van de leugen had gehoord. 'Ik weet van geen leugen, zeg mij heeft hij ook een naam? wellicht kan ik hem ergens ontmoeten, waar herken ik hem aan?' 'Ja goed', zei de leugen, 'ik ben de waarheid en dat is al genoeg waarom zou ik hier over liegen met de verkiezingen voor de boeg'. 'Er is maar één geloof zonder de leugen als legitimiteit en dat is alleen mijn eigen extremiteit, de enige echte zuivere waarheid, dat is het ultieme doel, met een leugentje voor best wil, dat is de strijd waar ik voor voel.' De dag die liep ten einde en midden op straat was een rode vlek te zien, 'die is van de waarheid', riepen de omstanders, 'hij kwam de leugen tegen, hier zo rond een uur of tien.' 'Zij vochten al leeuwen om hun eigen gelijk, de waarheid is gesneuveld als een gevelde reuzen eik.'
Nu de leugen als overwinnaar regeert, is het op je tellen passen als je zijn waarheid met leugens negeert.

No comments: