Saturday, May 29, 2010

Stiefdochter?

"Je leuke scherpe kantjes zijn er echt wel af, je bent nu bot geworden,"zij de vrouw pinnig tegen de man. Ze gingen samen naast elkaar en tegenover mij in de metro zitten. Kennelijk hadden zij voor het instappen al een stevige woordenwisseling gehad, want de man, een stevige kerel met veel tatoeages op zijn armen, keek mij zwijgend aan. Hij haalde zijn schouders op pakte zijn mobieltje uit zijn zak en begon quasi te sms'en."Laat me is effe mee kijken, want volgens mij zit je weer te contacten met die nieuwe scharrel van je", lachte ze schamper. "Mens sodemieter toch op, het is m'en eigenste dochter, hier kijk zelf maar." Een snelle blik op het schermpje ontzenuwde de beschuldiging van zijn geveinsde ontrouw. "Nee meneer het is een lieverdje hoor",ze keek mijn kant op, "hij doet nu net of dat die de heilige onschuld zelve is, maar laat maar schuiven hoor het is een echte stiekeme doerak," lachte ze. Ik ga mij zelf altijd een beetje ongemakkelijk voelen als ik in het openbaar betrokken word bij een man vrouw ruzie. "Mag ik eens wat vragen, zijn jullie getrouwd?"ik was er nu toch bij betrokken en dacht misschien het gesprek een andere richting te kunnen geven. Maar tevergeefs, dat getrouwd zijn had er helemaal niets mee te maken, was hun duo antwoord. 'Broer en zus en meer niet, dat waren ze van elkaar, en omdat hij altijd naar de vrouwtjes keek, terwijl hij netjes getrouw was', ben ik hem in de gaten gaan houden. En?" vroeg ik nieuwsgierig,"piest die buiten de pot?" "Nou meneer nog geen druppel hoor, ik zou sterven als het waar was," vertrouwde ze mij toe. De man gaf mij een vette knipoog en liet in een onopgemerkt ogenblik het schermpje van zijn mobieltje zien, "dat is", fluisterde hij, "het is niet mij broer". Ja dat had ik ook wel gezien, maar zijn dochter?

No comments: