Wednesday, October 2, 2013

Groeneter

"Doe deze keer maar 5 patat met mayo, 5 frikadellen speciaal met veel uitjes, 1 groente kroket, 1 milkshake en 4 blikkies cola."
"Is dat het? vroeg de snackbar eigenaar,  dat is dan 29,75, even geduld a.u.b. het komt er zo aan." Een forse vrouw met een piepklein pekineesje stond naast mij in 'Moppies Snackbar', om haar bestelling af te rekenen. "Ik heb 3 tientjes voor je laat de rest maar zitten."
Ik bestelde een vegetarische loempia met een appelsapje. Samen zat ik met nog meer klanten op een witte kunststofbank  te wachten totdat mijn nummertje voorbij kwam. "Bent u vegetariër?" vroeg de forse dame,"terwijl ze naast mij ging zitten. "Onze hond mot ook niks hebben waar vlees in zit, ze is een apart wijfie." Ze wees naar haar Smartje onder de honden. "He moppie jij mot geen dood beest hè? ze is gek op groente kroketten iets anders hoeft ze niet meneer, ja een milkshakie als toetje, echt waar elke dag sta ik hier voor haar voor zo'n groente ding en dan neem ik gelijk maar het eten voor die gasten thuis mee, dat scheelt weer in de afwas." Haar nummertje verscheen op het display. "Nou doei ik rammel van de honger ik ga gouw naar huis om te eten, kom moppie, die meneer is ook net als jij, ook een groeneter."      

No comments: