Tuesday, October 2, 2012

Ik hou van muggen

Ik droomde dat ik weer opnieuw geboren werd. Niet zoals dat gewoonlijk gaat, baarmoeder uit, de wereld in, maar op een heel andere manier. Nergens niks geen bloederige baarmoeder maar een  kamer gevuld met witte hemelse wezens, daar lag ik, gewoon lekker op een soort witte wolk te drijven. Ik kon, zo piepjong ik was, alles verstaan wat er besproken werd tussen de engelachtige figuren. " Implanteren nu al een gehoor apparaat en laseren zijn ogen alvast." "Opdracht is opdracht!" riep een van hun. Een lichte pieptoon klonk even daarna in mijn oortjes gevolg door een lichtflits in mijn ogen. "Een pacemaker, laten we die niet vergeten, anders krijgen we daar later klachten over van de Grote heilige zorgverzekeraar." De deur van de kamer ging open en iedereen maakte een diepe buiging voor de persoon die binnen kwam. "Gegroet  Grote heilige zorgverzekeraar,"riep ze allemaal in koor. "Monteer alles wat maar mogelijk is in dit schepsel, kunstheupen en kunstknieën, een kunsthart met geharde kleppen, ik ben die stijging van de ziektekosten echt zat. ik zal ze leren een beter product af te leveren aan de mensen". Ik hoorde hem verder noch praten over een uiterste houdbaarheidsdatum met een 'retour afzender knop'. "Verstop die maar achter zijn rechter oor. Ik riep zo hard ik kon, "ik wil niet geboren worden met al die troep in mijn lijf!" Maar onverstoorbaar gingen de inplanteurs aan het werk, even later was ik klaar voor verzending. De Grote heilige verzekeraar gaf een goedkeuringsstempel op de geboorteakte, waarna een grote ooievaar met straalaandrijving mij in een soort cocon mee nam. Boem! daar lag ik ergens in een wild vreemd wiegje. 'Wordt wakker, hé wordt eens wakker! riep mijn vrouw, je ligt te krijsen al pas geboren kindje." Ik voelde achter mijn rechter oor, nee toch hè, er zat een flinke rode bult. "De muggen hebben je aardig gestoken," zei ze. "Ik hou van muggen", jankte ik haast van geluk.        

No comments: