Sunday, October 7, 2012

Een rot geintje

"Kunt u zich legitimeren, rijbewijs kentekenbewijs alstublieft" Ik was met mijn auto op de afslag van de snelweg staande gehouden door een met een lichtgevende lolly zwaaiende agente.
Heel veel  andere medeweggebruikers reden, net als ik, in de zelfde fuik. Het haring gevoel drong zich aan mij op, de weg terug is er niet, je bent gevangen. "Heeft u gedronken?" Ik antwoord dat iedereen drinkt anders ga je dood, toch? "Meneer is zeker de grappigste thuis, blaast u maar even." Voor ik het door had had ik een tuut voor m'en mond. "Blazen tot dat ik stop zeg, blazen blazen blazen en stop! mooi, het is oké, u kunt weer verder gaan, goede avond." "Dat kan ik niet, je hebt mijn rijbewijs en autopapieren meegenomen!" riep ik de weglopende agente na. Ze deed of dat ze doof was en was al weer druk bezig een ander slachtoffer te controleren. "Het moet toch niet gekker worden wat een stel kut hufters zijn jullie!" riep ik scheldend. Het was heel vreemd, het woord kut hufters werkte als een gettoblaster, plotseling werd mijn autoportier open gerukt, een grote bek brulde, "er uit, hop hop hop, handen op het dak je benen wijd, u staat onder arrest!" Een paar snelle handen begonnen mijn lichaam af te tasten. "Oké, draait u zich langzaam om en laat u legitimatie zien." Ik vertelde dat ik zojuist alles had afgeven om te laten controleren. "Kofferbak open," brulde hij, alsof hij doof was, blinde beroepsdoofheid misschien? Een hasjhond sprong in de bak, snuffelde en sprong er weer uit. 'Het is allemaal prima in orde, u kunt weer gaan, sorry voor het oponthoud meneer, u moet het niet persoonlijk zien we doen alleen maar ons werk, meer niet." "Inderdaad, meer niet,"foeterde ik. De agente die inmiddels klaar was met een controle, kwam vragen waarom ik nog niet was vertrokken. "U houdt de boel op." Ik vroeg haar of ze even in haar jaszakken wilde voelen, "want ik weet zeker dat je mijn papieren niet terug hebt gegeven."  En ja hoor, uit haar jaszak kwamen mijn papieren te voorschijn. "Oeps foutje, zijn die wel van u? vroeg ze plagend, kunt u zich legitimeren of die inderdaad van u zijn? geintje meneer, geintje, goede avond wel thuis." Ik dacht, maar zei niet. "Een rot geintje, super muts!"                   

No comments: