Friday, June 8, 2012

Eurofloepers

De boom was stokoud geworden, dat was goed te zien. Zijn bladerdak was dun en schraaltjes, schaduw was niet zijn sterkste  troef meer.
In zijn oude dikke bast wriemelde en knaagde heel wat gedierte.
"Het is geen ongedierte, ze leven van mij en ik leef helemaal op van hun gezelligheid," vertelde hij aan zijn naburige stamgenoten. Ik was met de krant van vandaag lezend tegen zijn noestige stam gaan zitten. 'OUDERENZORG ZELF BETALEN ' kopte het blad. "Wat een onzin,"hoorde ik opeens ergens van uit de boomkruin klinken. Goed bomen praten niet, al denken sommige hoog sensitieve mensen daar anders over, maar ik had het echt gehoord. Om de stem uit de boom te lokken, begon ik het krantenartikel hardop te lezen, zo ongeveer alsof mijn vrouw naast me zou zitten. snap je? "Iedereen van jong tot oud moet gaan sparen voor de verzorging op zijn of haar oude dag," las ik voor. "Stop maar met die onzin, klonk er van uit de boom, het is je reinste vooropgezet bedrog." "Bedrog! riep ik, wat bedoel je?" Ik was er nu toch al  mee vertrouw om zomaar tegen hem te praten, de boom bedoel ik. "De Banken jongen, snap je dat niet, o wat ben jij een sukkel zeg, eerst bedonderen ze de mensen met woekerpolissen en dure leningen en nu willen ze ook nog hebben dat jullie gaan sparen om oud te mogen worden, sparen bij hun natuurlijk, en let op! met een echt woekerpolis rendement." Ja dat is het verdomme, dat ik dat niet door had. Het maatschappelijk uitknijpen door de rijken gaat gewoon weer van start, alle onderzoekcommissies ten spijt, de eurofloepers. "Kijk, zei de boom, oud worden heeft volgens mij niets met geld te maken, want als je geboren wordt heb je dan ook al gespaard om te kunnen groeien? nee toch? Probeer in jullie mensenwereld het bedrog te laten betalen dan stopt het van zelf en hoeven de kranten geen onzin meer te schrijven."      

No comments: