Wednesday, June 6, 2012

Bedelfratsen

Bedelreclames.
In elk radio reclameblok dat voor het nieuws begint sterft het er van, mag het a.u.b. een tandje minder. De opsomming dat zoveel procent van de Nederlanders aan MS, Alzheimer, nierziekten, beroerte, hart en vaatziekte, darm en lever ziekte, diabetes, spierziektes, taai slijm ziekte, artrose, asma, epilepsie, psychische aandoeningen, dementie, en artrose leiden. Dat er ook nog eens een aantal procenten per jaar, en bij sommige per dag, er bij komen, het is op z'en minst  beangstigend te noemen.Zijn er nog wel gezonde mensen, mensen die gewoon geen problemen hebben? ik hoop van wel anders ziet het er echt heel somber uit, zo iets van: 'de lammen helpen de blinden'. Ik denk dat deze manier van aandacht, lees geld, vragen helemaal verkeerd werkt, bij mij tenminste wel. Ik reageer er niet op door mijn portemonnee of betaalpas pakken.Ik geloof dat gegoogeld met cijfers niet en ik twijfel aan de doelmatigheid van deze, hoop ik gratis, zendtijd. Te veel aan enge berichten maakt mensen selectief gehoorgestoord en emotieloos, nog een paar voor het rijtje van gezondheidsproblemen.Ik kreeg pas een dikke bedelbrief van een een of andere ziekte bestrijdende stichting. In die brief zat naast veel duur kleurendrukwerk de  befaamde al gedeeltelijk ingevulde acceptgiro( hoe komen ze aan mijn banknummer?) een balpen met het logo van die stichting. Zo worden er jaarlijks honderdduizenden van dit soort bedelbrieven verstuurd, het is je reinste verspilling van geld dat een veel beter doel verdiend dan op die manier te belanden in de afvalbak of bij het oud-papier.Ik denk dat het ook hier om het percentage gaat, want niet schieten levert geen kredieten.Omdat ik haast nooit meer handmatig schrijf zijn de balpennen haast altijd verdroogt als ik zo nodig heb(dat doet een potlood niet). Weet je, ik denk dat de meeste mensen zelf wel weten welke collecte en welk goed  doel ze willen steunen, zonder al die dure ineffici├źnte bedelfratsen.Ze geven gewoon omdat ze dat zelf willen, meer niet en niet minder.

No comments: