Sunday, April 1, 2012

Vriend in

"Ik zit er helemaal doorheen, niemand heeft nog tijd om met mij te praten, zelfs mijn dochter riep dat ze moest hangen want Kirsten kwam er tussendoor met een zussengesprek, begrijp u het? nou ik snap het niet, met dat, nou doei,! ik moet even hangen. Blijf maar lekker hangen, ik heb ook geen tijd meer, ze kan de pot op , daar heb je ze nou voor groot gebracht". Ze ratelde maar in een stuk door terwijl ik dacht even rustig mijn Spits te kunnen lezen in de Hema lunchroom. "Hier kijk, daar staat het," ze wees op de voorpagina van mijn Spits. "Kijk! Ouderen vereenzamen door overvolle agenda's van hun kinderen,"las ze hard op. "Heb je geen man of vriend?" vroeg ik een beetje onbescheiden. " Kom op zeg schei eens uit, nee die heb al een paar jaar geleden de deur uit gedaan, het doetje, weet je wat die graag deed? nee dat zal wel niet, nou je raadt het nooit, hij hield van breien, ja echt, het doetje." "Dus u bent nu alleen?" informeerde ik uit een soort beleefdheidsgevoel. 'Zeg je gesolliciteerd toch niet ergens naar hè? dat hoeft echt hoor want ik heb het helemaal gehad met mannen, ik heb nu een echte vriendin, ze komt straks, dan kan je ze zelf zien een hartstikke leuk wijf." "Hallo schat,"een zware mannenstem klonk achter mij. Ze gaven elkaar een knuffelzoen. "Wie is deze leuke verschijning?" haar vriendin wees naar mij. "Je gaat toch niet vreemd hè?" vervolgde ze plagerig. "Nee hoor lieverd ik zou niet durven, ik heb jou toch. "Een zware schaterlach gevolgd door en kanonnade van een rokershoest volgde. Een ding wist ik zeker, m'en koffie was op en ik moest maar weer eens gaan. Een vriendin, een vriend in zal ze bedoelen.

No comments: