Sunday, June 8, 2008

Videokippen

'Boer wat zeg je van mijn kippen, boer wat zeg je van mijn haan. Hebben ze dan geen mooie veren , of staat jouw de kleur niet aan;' zong het kleine meisje voor het kippenhok van de kinderboerderij. Ik stond er op een afstandje naar te kijken en kreeg haast tranen in mijn ogen, zo lief en mooi klonk het. Daar kwam haar moeder ongerust aan gelopen, ze was de kleine meid even uit het oog verloren. "Mam ik wil ook kippen hebben thuis, mag het?"klonk het lieve zeurderige stemmetje van de dreumes. "We hebben niet eens een tuin en zonder tuin gaat dat niet," liet de moeder het kind resoluut weten."Ach toe het kan toch wel op mijn kamer, ik zal er zelf voor zorgen en ze leggen eieren, mam", klonk het drammerig en wijsneuzerig te gelijk. Nee kippen op een slaapkamer dat ging echt niet, ook al werden er duizend eieren gelegd. Na nog wat gekibbel tussen de moeder en haar dochtertje, waar ik een beetje opvallend naar stond te kijken, vroeg de moeder plotseling aan mij wat ze moest doen. Ik vroeg aan haar of ze een videocamera had en een beetje kon timmeren. Een videocamera had ze wel, maar timmeren daar was ze niet zo handig in. In de kantine van de kinderboerderij dronken we even wat met elkaar, terwijl ik de vervulling van kinder kippenwens aan haar uitlegde. Toen ik haar een week later op belde, hoorde ik door de telefoon kippen gekakel en 'boer wat zeg je van mijn kippen...', zingen. Alleen de eieren? ik denk dat de kippen van de leg zijn.

No comments: