Tuesday, May 26, 2015

De Schoenzool dwergen

Er was eens een heel vreemd volkje, dat, na ik gehoord heb, leefde als piep kleine minuscule  wezentjes op een kurken eilandje dat rond dobberde tussen Hierland en Daarland. Dat volkje werd het Schoenzool dwergvolk genoemd. Deze Schoenzool dwergen waren zo klein dat ze onder een schoenzool door konden lopen. Op het kurken eilandje groeide alleen maar  gelukspalmpjes en sterrenstof plantjes.
Soms spoelde het eilandje op het strand van Hierland of Daarland aan. Als dat in de nacht gebeurde was het direct een enorme drukte.
Alle volwassen Schoenzool dwergen rende dan als de wiedeweerga het strand op om zoveel mogelijk allerhande spulletjes te verzamelen om het leven op het kurken eilandje leuker en blijer te maken. De bewoners van Hierland of Daarland miste dan de volgende ochtend allerlei zaken, zoals worteltjes of  kerstomaatjes uit de tuin, of weggehaalde koek en broodkruimels in huis. Maar niemand vond dat erg, want iedereen dacht dat de Schoenzool dwergen als dank geluk en blijdschap achter lieten. Het was zelfs zo dat in de hele kuststreek overal kleine voedselbankjes stonden, heelveel piepkleine soort legohuisjes met allerlei lekkere snackjes en leuke en handige dingetjes.
Het is wel jammer, dat nog niet zo lang geleden, in een stormachtige nacht, het hele kurken eilandje zomaar is omgekieperd en dat alle Schoenzool dwergen op het strand zijn aangespoeld. Gelukkig maar, dat ze niet konden verdrinken omdat ze veel te licht waren om te zinken. Het kurken eilandje is nu weg, het bestaat niet meer.
Maar de Schoenzool dwergen dan? Ik denk dat ze in de duinen wonen, ergens ondergronds in een konijnenhol of zo. Want de bewoners van Hierland en Daarland zetten nog iedere maand hun legoachtige voedselbankjes buiten, gewoon op het strand. De andere dag zijn ze altijd leeg en de mensen worden daar dan heel gelukkig en blij van.         

No comments: