Monday, May 25, 2015

Krijsend leeuwtje

"Hij ging naast mij zitten aan de bar van mijn vaste zitplaats in de kroeg. Ik herkende hem niet zo direct, alhoewel z'n typische kop wel ergens in mijn geheugen daagde."Geef mij een 'krijsend leeuwtje' en doe die meneer naast me wat ie wil hebben." Kraakte  zijn schorre stem.
"Op de eeuwigheid meneer, proost!" Ik stootte mijn gekregen borreltje tegen zijn krijsend leeuwtje. "Wat drinkt u eigenlijk,?" vroeg ik quasi informatief. "U," zei hij, "ik ben geen u maar een gewone jij, toch?"
Hij keek vragend naar de kroegbaas. "Dat is Cees, Cees met een C dat klink voornamer, zegt ie altijd." De kroegbaas lachte. "Tomatensap met twee ouwe klare en een scheppie bruine suiker, dat drink ik haast iedere dag, een stuk of wat, het hangt er vanaf wat voor humeur ik heb." "Huilen is voor jouw te laat,"zongen Corrie en de Rekels uit de stereo. Cees keek mij met zijn vochtige ogen een beetje treurig aan.
"De eeuwigheid is hier bij die zerkenakker om de hoek, daar is ze naar toe meneer en weet u dan mot ik er altijd van janken als ik dit klote liedje hoor, ik weet het, het is zo oud als de weg naar Kralingen, maar toch." Hij snoot luidruchtig zijn neus in een rode zakdoek.
"Geef nog maar een 'krijsertje' en die meneer wil hem ook proeven."
"Niet dan, ja toch?"     

No comments: