Thursday, May 21, 2015

Oorlabel

Boeren die veehouders zijn maar ook de particuliere hobby veehouder, ze zijn verplicht al hun melk, slacht of hobby vee te oormerken.
De met  een geel label gemerkte oren, ja beide oren dus, zijn het identiteitsbewijs van hun beesten bestaan. Ik vind het geen gezicht en een belediging tegenover het dier. Goed, het is altijd humaner dan wat de Amerikaanse veeboeren doen, zij brandmerken hun vee. Maar toch. Er moet een andere manier te bedenken zijn om deze foei lelijke en ook nog eens pijnlijke manier van eigendomscertificering te realiseren.
Ik denk dan aan het onderhuids implanteren van een datachip. Niemand ziet het en het ding is altijd af te lezen met een chipscanner.
Geen gelenorencircus meer in het weiland, stal of kinderboerderij.
Deze manier van persoonsgebonden identificatie lijkt mij ook ideaal voor het menselijk ras.Direct na iedere geboorte van een mens een datachip implanteren in een niet amputeerbaar lichaamsdeel. Nooit geen gedoe meer met identiteit en paspoortfraude.
De mogelijkheden zijn legio. Denk je eens in, als die chip dan ook nog geüpdatet kan worden met medische gegevens, rijbewijs, diploma's en nog veel meer persoonsgebonden zaken.Het is misschien een appels peren verhaal, je mag nu eenmaal een mens niet vergelijken met een dier, want die laten zich een oorlabel aannaaien.                     

No comments: