Monday, June 8, 2015

Hoe dan ook

Ik wist het niet dat het leven zo ingewikkeld kon zijn, waardoor de vraag in mij op kwam, is het beter te leven dan wel dood te zijn?
Persoonlijk vind ik dood zijn, geen vorm van zijn en dus eigenlijk verwarrend. Wanneer ben je levend? simpel als je niet dood bent., klaar! of toch?. Ik bedenk ineens, alle tussenvormen hebben geen enkele bedoeling en kunnen mijn brein te snel verstoren in zijn werking.
Maar ja, alleen maar zuiver klinisch denken bestaat niet.
Van nu af aan is het beter het: 'To be, or not to be," niet te overwegen nog te arrangeren.
Bestaan is niet en nooit afhankelijk van wel of  geen mobiliteitsvorm. Bestaan is er altijd onbeweeglijk en bewegelijk. De kwestie is neem ik het waar of zie ik het niet. En als ik het waar neem, dan is een ding zeker, dat ik leef, hoe dan ook.   

No comments: