Sunday, November 14, 2010

UIT EEN EI

Waar komen zij vandaan? die sluwe vliegende slenteraars. Ik zag ze zomaar opeens in mijn achtertuin daarna hopsa weg in het struikgewas aan de overkant van de berm. Parmantig wandelend in hun wit-zwart verenpak zoekend naar eetbare spulletjes in het hoge gras, om dan zomaar opeens met veel lawaai op te vliegen als stuntvliegtuigjes met in hun cockpit dronken piloten. Het zijn de eksters die al jarenlang in het zelfde takkenbossen nest wonen, daar boven in die hoge es. Hij en zij, ik zie geen verschil, want ze zijn altijd met z'en tweeën, zijn echte kibbelaars, ze kwebbelen wat af, over alles en nog wat, maar wat? ik weet het nog steeds niet, want erg veel contact met mijn boom wonende buren is er niet, daar zijn ze te afstandelijk voor. De vraag, waar komen ze vandaan? daar weet ik inmiddels wel het antwoord op: UIT EEN EI!

No comments: