Thursday, September 9, 2010

Chocomix

"Doe maar even net of ik er niet ben", zei ze met een schorre stem. Het was een grijzig schrieltjes uitziend vrouwmens dat bij mij aan de bar schoof, "Een chocomel met een vieuxtje", ze knipte met haar knokkelige vingers naar de kastelein. Ze was waarschijnlijk, zo te zien, een vaste klant van de kastelein, want in een handomdraai schonk hij de vieux en de chocomel in een handige handbeweging in het zelfde glas,"proost oma op de eeuwige liefde," riep hij terwijl hij het glas voor haar neer zette. Terwijl ze een slok van de choco mixer nam draaide ze zich naar mij toe, "ik heb toch niks van je aan, je zit zo stom naar mij te kijken,'schoorde in mijn oor. Zo aan haar outfit te zien leek haar opmerking echt overdreven, natuurlijk had ik niets van haar aan, en stom kijken?nee echt niet. Ze zag aan mijn ietwat onhandige glimlach dat ik mij nogal ongemakkelijk voelde door haar direct to the point opmerking. Een vrouw die wel mijn overgrootmoeder zou kunnen zijn die chocomel met vieux drinkt om de liefde te vieren? ik begreep er niks van; tot dat de deur van het café met een ruk open ging. Midden in de deuropening stond een stokoude zeer levendige man met zijn armen in de lucht te zwaaien, en in een voor mij totaal vreemde taal riep hij naar mijn bar dame ophemelende en vurige woorden. "Dat is echte passionele liefde fluisterde de kastelein in mijn oren, terwijl het overjarige stel handenvrijend plaatsnam aan een van de tafeltjes in het café. "Ik ben een grote fan van hun, zij laten zien dat er voor liefde geen leeftijd grens is, fluisterde hij verder. Zijn verhaal klonk zo origineel en hoopgevend. Hij, de deur opengooier, was haar minnaar afkomstig van een of ander Verweggistan land en had een klein buurtwinkeltje in die Verweggistan producten. Zij, zij woonde in een keurig particulier verzorgingsflat en was van adellijke afkomst, althans dat had de kastelein van goed ingelichte bronnen gehoord. Tweemaal in de week komen ze hier als twee jonge tortelduifjes, zij drinkt haar choco mix en hij wijn met bier gemixt. "Weet u meneer zulke mensen laten zien dat je alles kunt mixen taal leeftijd drank als er maar liefde in het spel is."Doe mij toch maar eens een chocomel met vieux, proost!"

No comments: