Saturday, June 5, 2010

Paraplusol

"Dat heb ik nou weer, net als het zomers wordt komt er zo'n donderse onweersbui opzetten," mopperde de marktkoopman tegen mij. Hij had een handeltje in bikini's en badpakken op de kop weten te tikken. "Ja meneer rechtstreeks uit China , de nieuwste en de allerlaatste Parijse badmode.""Voor weinig geld, weinig om het lijf!"riep hij met zij harde standwerkers stem,"ja mensen top kwaliteit als weggevertje in deze dure tijden!" De eerst druppels vielen op het tentdoek van zijn kraam gevolgd door een felle bliksem met harde knal. Ik was onder zijn kraam gaan staan om niet nat te worden. "Je kunt beter paraplu's gaan verkopen!"riep ik hard om boven het donderend geraas uit te komen. "Die heb ik, alleen zijn het eigenlijk parasols," was zijn geüpdatet antwoord. Uit zijn bestelwagen sleurde hij een grote doos, met evenals zijn andere handel, made in China, "tegen de zon en voor de regen!" riep hij lachend, want de show must go on. Al snel stonden er een flink aantal aspirant kopers te graaien naar de 'paraplusol's, zo als hij ze noemde. "Zal ik er een leuke bikini of een hip badpakje bij doen, want het wordt vast en zeker een warme hete zomer mevrouwtje." Zijn vrolijke stem zorgde er voor dat veel vrouwelijke marktbezoekers wat giechelend lacherig bij zijn handel bleven staan.
"Wat heb je nou weer in je handen laten drukken,"vroeg mijn vrouw met die zelfde giechel, toen ik in de namiddag thuis kwam. "Een bikini, je denkt toch niet dat ik zo'n mini ding aantrek, daar ben ik toch veel te oud voor joh,"ze bloosde toen ze het mini stukje stof voor zich hield en dacht misschien wel aan haar jonge jaren "Ik kreeg er een paraplusol bij cadeau," sputterde ik enigszins verongelijkt tegen. Zij had nog nooit van zoiets gehoord,"een paraplusol? goed, als jij het zegt zal het wel waar zijn, maar volgens mij is het gewoon een parasol". Ik vertelde haar dat ik de bikini altijd mocht ruilen als hij niet paste. De andere week liep ik met een bikini in een plastic tasje te zoeken op de markt naar de verkoper van de bikini's, hij was er niet en ook niet de andere opvolgende weken. Het werd gelukkig wel een warme mooie zomer, en zowaar de bikini kreeg een goed gevulde inhoud, wel goed afgeschermd met een windscherm tegen de gluurders in de achtertuin. En ik? ik las tevreden mij krantje in de schaduw van de paraplusol en dacht met een beetje heimwee aan onze amoureuze strandvakanties in de jaren van weleer.

No comments: