Friday, April 26, 2013

Koningsspelen

Hij was al jaren koning, maar als je hem vroeg of hij het fijn vond, schudde hij zijn hoofd terwijl hij ja zei. "Ik ben een jaknikker en moet ja en amen zeggen van de regering." De koning was duidelijk niet echt gelukkig met zijn baan en besloot op een bepaalde dag er mee op te houden, gewoon op te houden met altijd maar mooi te zitten en pootjes te geven. "Ik ben er helemaal klaar mee en knip geen enkel lintje meer door en ik geef ze ook niet meer weg, en die nieuwe schepen op de scheepshelling daar ga ik geen flessen champagne meer tegen aan smijten om ze te dopen, ik ben geen dominee, drankmisbruik dat is het, die champagne drink ik liever zelf op. O ja, ik hou ook helemaal niet van klassieke concerten of dat gedans in die veel te strakke pakjes, daar word ik een beetje eng van. Nee joh, hardrock en keiharde Popmuziek met een jointje en een pilsje dat is de koningshemel voor mij. Weet je wat, jullie gaan zelf maar voor koning spelen, dat mogen jullie van mij lekker ieder jaar doen, zonder mij, gewoon Koningsspelen. Doei! als iemand mij zoekt, ik zit hier om de hoek in mijn  stamkroeg aan een oranje bittertje te nippen.

No comments: