Saturday, December 31, 2011

Airmiles

"Spaart u airmiles?" vroeg het kopieerstemmetje van de tankstation caissière. Airmiles, die spaar ik niet, gewoon omdat ik niets met namaak vleugels heb, dus doe ik dat niet, dat vliegen. Ineens dacht ik, waarom zijn ze er eigenlijk? die stomme airmiles, van die in zegeltjes verscholen opgedrongen luchtkilometers, sodemieter toch op met die zooi, daar zit de wereld toch niet op te wachten. Ja, dat dacht ik zo alleen maar hoor. Het zou trouwens veel beter zijn dat die zelf betaalde cadeaus een betere bestemming zouden krijgen. Als een lichtflits schoot het idee door mijn hoofd.Ja dat is het, sparen voor een ruimtereis naar het buitenaardse, de hemel. Zo iets als een soort moderne aflaat, maar dan zonder dat gedoe van hel en vagevuur. Lekker ontspannen tjillen na je dood in de oneindige ruimte. "Spaart u airmiles?" "Sorry, ik stond even te dromen, Jawel!"

No comments: