Tuesday, February 2, 2010

Verwijderinsbijdrage

Toen hij werd geboren in een heel ver land, en om zich heen zag hij het dorre hete zand en niet het koele zilte strand. Vroeg de Heer van leven en dood, want die kloof is niet zo groot. Met onbeschaamde schaamte en valse schroom, heel gewoon, als ik even mag vrage wie betaalt straks zijn verwijderingsbijdrage, zijn moeder vader broer zus of oom? Heb geloof want het leven is hier snel verdort niet lang en soms net te kort, het is slechts een stap over de kloof. Dus, ik zit hier niet om vliegen te vangen, dat is hier geen kunst maar een gunst zonder belangen. Als Heer van leven en dood eet ik ook mijn dagelijks brood en leef ik van de vrage om een verwijderingsbijdrage, want de kloof tussen leven en dood is eerder kleiner dan groot.

No comments: