Thursday, February 25, 2010

De grens

Verkiezingstijd is de tijd van beloften. De beloofde gouden bergen bestaan echt in de fantasie van de 'stem op mij!' sprekers. Meer veiligheid met een 0 tolerantie beleid tegen overtreders, nog meer fatsoen, de criminaliteit verdwijnt als de hoofden niet bedekt zijn en iedereen krijgt het beter dan goed. De zo geplaagde kleine man, of zo je wilt kleine vrouw, is ineens niet meer zo onbelangrijk en klein. Maar let op! tot na het stemhokje, daarna is het gewoon terug in je hok en geen geblaf meer. Verkiezingstijd is een woorden oorlog die gestreden wordt met vlijmscherpe tongen dove oren en de trucages van het maskeren en vertekenen van de werkelijkheid. Als ik echt kon toveren en even bezat de wens die al snel groeide naar de grens, van niet te zeggen wie ik ben, maar te zijn van wie ik zeg dat ik ben. Betrouwbaar en gewoon simpel lief: en stemmen doe ik met mijn eigen hart en verstand, met een reëel gevoel voor werkelijkheid.

No comments: