Sunday, March 21, 2021

Verzuipen

 "Ik zeef mijn leven al me hele leven lang,"zei de man die aan de andere uiterste kant van het parkbankje zat."Ik rook en drink niet, blijf een vreemd wijf van de lijf."Hij keek mij met een troosteloze blik aan en begon een sjekkie te draaien waarna hij een blikbier van een halve liter open klikte. "Maar vandaag kunnen ze allemaal de pleuris krijgen, ik ga roken als de schoorsteen van een kolencentrale en zuipen als een oeremetoer, alleen naar de hoeren dat zal niet gaan met die corona, dat spaar ik op." Op een of andere manier zag hij aan mij dat ik niets van zijn verhaal begreep. "kijk, ik zal het je uitleggen, te minste als ik je niet verveel. 'Doe maar,"zei ik quasi geïnteresseerd. "Nou kijk, ik heb tegenwoordig zo'n modern telefoon ding met alles der op en er aan, zo 'n ding dat jij ook in je hand heb." Hij wees er naar of het iets smerigs of vies was. "En nou komt het, via dat apparaat kwam ik er achter dat mijn wijf het met een ander, nou ja je weet wel, aan het klooien is. Ben ik men hele leven netjes op het paadje gebleven, duik zij met de eerste en beste de hooiberg in." Hij trok als een gek aan het sjekkie en klokte achterelkaar het halve litertje in zijn keel. "Mag ik eens even op je telefoon kijken wat er nu echt aan de hand is?" Met een lang armgebaar schoof hij zijn IPhone over de bank naar mij toe. Na wat gezoek begreep ik wat er aan de aan hand was. "Je bent gehackt door een of ander crimineel figuur, hij vraagt om geld, geloof mij alles wat je hebt gezien of gehoord is fake news, of te wel nep". Hij trapte zijn peuk uit en kneep met zijn ijzeren vuisten het lege blik plat. "Zie je wel, ik begreep er al helemaal niks van, mijn wijf met een ander, ze is zo lelijk als de nachtwacht bij heldere hemel." Ik schoof zijn telefoon terug. 

Hij liep naar de eendenvijver van het park, met een grote zwaai verdween het ding onder water. "Laat ze maar lekker verzuipen die kolere hackers!"schreeuwde hij.        

No comments: