Sunday, June 25, 2017

Telé Hiernamaals

De kroeg was nagenoeg leeg maar toch ging de man op de barkruk vlak naast mij zitten.  Ik vind zoiets nogal ongemakkelijk, dat gesteun en geadem in m 'n nek, maar ja , het is een vrij land ook als de kroeg leeg is, ik bedoel maar. Hij bestelde twee bier. "Die is voor jou, hij wees naar de witte schuimkraag, als je tenminste naar mijn verhaal wil luisteren." Ik knikte quasi goedkeurend en hief het glas om te proosten. "Bedankt man, vertel maar wat je kwijt wil, ik heb meer tijd dan de dag lang is." We draaide onze barkrukken naar elkaar toe. Hij begon zachtjes te fluisteren over een telefoongesprek wat hij had gehad, maar ik verstond er geen reet van en gaf hem te verstaan dat de kroeg zo leeg was dat alleen de man aan de bierpomp mee kon luisteren, en die had al zoveel van die onzin verhalen aan moeten horen, dat het zonder luisteren zijn ene oor in ging en het andere uit.
Toen herpakte hij zijn normale stemvolume. "Ik kreeg gisterenmiddag een telefoontje van mijn overleden maat." 'Dat kan niet! riep ik, dooien kunnen niet praten, ook niet via de foon." Maar hij bleef er bij dat het zijn maat was die hem belde. "Hier kijk, ik kan je zo zijn nummer laten zien." Om het te bewijzen pakte hij zijn smartfoon en scrolde het nummer te voorschijn op het scherm. 'Telé- Hiernamaals', stond er."Donder op joh, dat is je reinste Hokus Pokus toverkol," lachte ik, "ze willen je in de maling nemen." Toch kreeg ik op dat moment een beetje met hem te doen. Weet je, een geintje is leuk,maar dit was geen geintje meer maar gewoon treitergedrag van de ergste vorm. Dus een pilsje van mijn kant met een pikketanussi er naast om het leed wat te verzwakken, was wel het minste wat ik kon doen. Na een paar slokken en nippen vervolgde hij. "Ik vroeg hem nog hoe het daar was, hij zei dat het een dooie boel was maar ook dat hij veel oude bekende had gezien. Even later werd de deur van de kroeg met een flinke zwaai open geklapt en struikelde een half dronken figuur naar binnen. "Manus, riep de kroegbaas, je weet dat je in deze toestand hier niet mag komen, ga eerst naar huis je roes uitslapen, kom op man weg wezen." Maar Manus liet zich door niets en niemand commanderen en strompelde op mijn bar genoot af. "He Karel ik heb je gisteren nog gebeld, wat ben jij een rare gozer joh, om te denken dat ik dood ben, ik dacht, weet je wat, ik speel het spelletje maar gewoon mee, Telé-Hiernamaals, ik lachte me rot!"          

5 comments:

Bullion Jackpot Call said...

Awesome post of "Telé Hiernamaals"

Intraday Trading Tips Service
Commodity Tips

Unknown said...

waoo wrll written post about Telé Hiernamaals

Thanks,

Silver Tips Free Trial | Crude Oil Sureshot Call

Unknown said...

Its quite different blog from others. This is so interesting and nice lines.

NIOS Admission 2018
NIOS on Demand Exam

Best Database provider said...

It was a very good post indeed. I thoroughly enjoyed reading it in my lunch time. Will surely come and visit this blog more often

our database solutions

Best Database provider said...Great post. I used to be checking continuously this blog and I am inspired!

best database solutions