Wednesday, October 8, 2014

Vluchteling

De koffers zijn gepakt, nog snel een laatste blik op de oude torenklok, z'en wijzers zijn er afgeschoten.
Schiet op, je moet nu echt gaan, geen tijd meer voor snikken of een traan, je moet, je moet nu gaan. De kat een aai, de kippen nog snel gevoerd, kom je moet nu gaan, de hemel is al rood geroerd. Ergens, hier ver vandaan, worden de populieren in de lage landen al langzaamaan grijs, maar jij? je gaat op reis. Je moet nu gaan Ik bedenk nu.in enen, waar zijn die mooie stille dage, waar zijn ze? waarom zijn ze verdwenen? Het gekrijs van de vuurspuwende overvliegers is killer dan de koude lucht, ik weet het, ik moet nu gaan in een lange bange vlucht. In de donkere verte bulderen de kanonnen ontstoken door domme haat, kom ik moet nu gaan anders is het te laat.
Kom ik moet nu gaan. 

No comments: