Wednesday, November 26, 2014

Even stuk

Dan zit ik even stuk.
Omdat er weer iemand een baarlijke onzin heeft gekraamd. Een die door velen niet begrijpend is beaamd zonder hem wenkbrauwfronsend af te wijzen. En zij die zeggen zonder een kik te zeggen te zijn de wijzen wijzen, zij kunnen vanaf hun verschijningsogenblik de ogen niet meer sluiten zonder vals gezicht. Zij ogen onder mijn ogen dommer dan de honderd ezels die zich gedragen als ware kwezels met ezelsoren in het te kort verschenen avondlicht. Nee, geef mij dan maar die verwaande bakker, een die boterletters bakt zonder schrijversnut en kransen van bladerdeeg vervalst, ze vult met gesuikerde witte bonenprut. Ja zo'n fabrieksloze warme bakker, die bedoel ik, nee hij is geen arme stakker, maar een die zijn zakken vult  met euro's en klanten geduld.  Ik lees dit verhaal verdwaasd en uitgeluld... en zit dan van puur geluk gewoon even, door deze onzin regels even helemaal stuk.   

No comments: