Wednesday, August 11, 2010

Blaastest

Als een raket vloog de wesp in de bloedhete auto heen en weer, ik had het raam al open gedaan maar het horendol geworden beest begreep de wenk van move niet en bleef maar brommend tegen de voorruit bonken. Het rijden met een zwaarbewapende Apache wesp in mijn cockpit maakte dat ik als de wiedeweerga een mogelijkheid om te parkeren zocht. Met openstaande portieren was de keus door de wesp gelukkig snel gemaakt, hij zijn vrijheid en ik mijn blijheid terug. De angst om gestoken te worden door zo'n betrekkelijk klein maar venijnig insect heeft al veel verkeersongelukken veroorzaakt. Toen ik thuis kwam zag ik dat het achter in de tuin onder de grote pruimenboom een zoemende orgie van wespen was, die zich lazarus dronken aan de gistende half rotte pruimen die in grote hoeveelheden op de grond lagen. Nu begreep ik het, de wesp in mijn auto was gewoon stomdronken gaan rijden, maar ja, een blaastest voor wespen, het lijkt mij levensgevaarlijk om die uit te voeren.

No comments: